Main menu

tekstproducties | eindredactie | webbeheer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Duurzaam bosbeheer in Zweden

Zweden 4

Ongeveer 70 procent van Zweden is overdekt met bos. Dat is niet altijd zo geweest. In de negentiende eeuw werden de Zweedse bossen over-geëxploiteerd en met vernietiging bedreigd. Maar in de twintigste eeuw groeide het besef dat het op deze manier niet door kon gaan en stapte het land over op moderne bosbouw.

Lees meer...

Waarom is bescherming en behoud van bos belangrijk?

Waarom bescherming en behoud van bos belangrijk is

Wandelen of op een andere manier ontspannen in een bos vinden velen fijn. Maar bos is meer dan alleen een recreatieplek voor mensen, een levensruimte voor planten en dieren en een leverancier van hout. Een bos vervult een aantal andere kapitale functies.

Lees meer...

Een bos, wat is dat eigenlijk?

 

Zweden 4

Als je door het bos wandelt, dan komt het misschien niet direct in je op dat er meer dan 250 definities zijn voor het fenomeen bos. Wanneer spreken we bij een bos nu eigenlijk officieel van een bos?

Lees meer...

Hoe werkt papierrecycling? 

 

Slib

Papierrecycling begint met het scheiden van papier van het overige afval. Alle soorten gebruikt papier en karton is bruikbaar, zo lang het maar niet vervuild is en geen metaal of plastic bevat.

Lees meer...

Hoe komt dat gerecyclede papier zo wit?

Slib voor artikel

Paper for Paper Goud-en Platina-leden ontvangen voor hun oud papier BalancePure kantoorpapier terug. BalancePure papier is kantoorpapier van Papyrus dat voor 100 procent is gerecycled. Het heeft een aangename dikte (80 gram), gaat goed door de printer en de kopieermachine en bovenal: BalancePure is ondanks dat het gerecycled is, wit van kleur. Maar hoe komt dat papier zo wit?

Lees meer...