Main menu

tekstproducties | eindredactie | webbeheer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over

 

Liane Zoeter, tekstschrijver en (web)redacteur voor online en print. Ik lever (bedrijfs)journalistieke, informatieve en educatieve tekstproducties. Een tikje commercieel kan ook. Onderwerpen waar ik goed in thuis ben, zijn duurzaamheid, afvalverwerking, internationale samenwerking, Caribisch Nederland, Latijns-Amerika, reizen, emigreren, horeca, tuinieren, muziek en meer. 

Meertalig, creatief en gedreven
Dankzij mijn meertalige moeder die lerares Nederlands was, dankzij mijn studies en dankzij mijn buitenlandervaring (Latijns-Amerika, Caribisch Nederland, Italië) ben ik sterk in tekst en diverse talen waaronder Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans en Papiaments. Mijn pen is vlot, mijn research degelijk. Ik ben een creatieve doener en zit vaak vol ideeën die ik met enthousiasme oppak. 

Hoe het zo kwam
In de kleuterleeftijd maakte ik boekjes over het leven in de tuin en over milieuvervuilende fabrieken. Op de basisschool en middelbare school schreef ik ellenlange brieven aan penvrienden en -vriendinnen. En tijdens mijn studie Talen en Culturen van Latijns-Amerika schreef ik over brandlandbouw in Brazilië, tienermoederschap in Costa Rica, of over het grensgebied tussen Guatemala, Honduras en El Salvador, om een aantal uiteenlopende onderwerpen te noemen. 

Van journalistiek tot bedrijfsleven
Maar het schrijven begon pas echt toen ik dagbladjournalist werd op mijn geboorte-eiland Curaçao. Weer terug in Nederland ging ik verder als webredacteur bij de Caribische afdeling van Radio Nederland Wereldomroep. Daarna kwam ik steeds vaker te werken voor organisaties en bedrijven. Inmiddels heb ik meer dan tien jaar schrijfervaring. 

CV en portfolio
Kijk voor meer over mijn achtergrond in mijn LinkedInprofiel LinkedIn-profiel van Liane Zoeter weergeven
Kijk voor voorbeelden van mijn werk in mijn portfolio.