Main menu

tekstproducties | eindredactie | webbeheer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekstcorrectie

Was het nu tenslotte of ten slotte? Hoe zat het ook alweer met Zuid-West en zuidwestelijk? Is btw met hoofdletters of kleine letters? En schrijf ik een woord aaneen, met een koppelteken of maak ik er twee losse woorden van?

Bij een professionele uitstraling hoort een professionele tekst. Een tekst zonder typ-, spel- of taalfouten.

Geschikt Ongeschikt 

Typfouten

Typfouten ontstaan vaak in haast en per ongeluk. Je noemt ze ook wel tikfouten. Een bekend voorbeeld is vna in plaats van van of een teveel aan spaties.

Spelfouten

Bij spelfouten heb je te maken met een foutieve spelling van woorden. Voor de juiste spelling hanteer ik onder meer de regels van ‘Het Groene Boekje’, de ‘Schrijfwijzer’  en het Genootschap Onze Taal. Bovendien baseer ik mij natuurlijk op mijn jarenlange ervaring met tekst en taal.

Taalfouten

Bij taalfouten gaat het over verkeerd woordgebruik of grammaticale fouten. Denk aan bekende voorbeelden als het kost duur en we doen het overnieuw . Maar denk ook aan verkeerde verwijzingen (het meisje die) of een verkeerde zinsopbouw.

Je leest zelf vaak gemakkelijk over typ-, spel- of taalfouten heen. Daarom heeft het zin om iemand anders je tekst nog eens te laten lezen.

Wil je de teksten voor je website, brochure, jaarverslag, sollicitatiebrief of scriptie professioneel laten controleren?
Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.Zie ook:
Tekstschrijven(Eind)redactieWebredactie en webbeheerVertalingenTarieven en werkwijze